*** *** Водещите вечерни новини на 17 август ***   Рафинерията работи за

...
***
*** Водещите вечерни новини на 17 август ***
 
Рафинерията работи за
Коментари Харесай

Водещите новини! Руснаците с все по-странни решения за войната. МФ пропуска да оповести ревизията на „Лукойл“


***

*** Водещите вечерни вести на 17 август ***

 

„ Рафинерията работи за ползите на съветския си притежател, само че не и на България. Демократична България има поредна позиция за Лукойл - поискахме страната да поеме действен надзор над рафинерията, с цел да не изтичат над 200 млн. лева месечно в съветски джобове, а да понижат цената по бензиноколонките “.

„ Измина седмица от привършване на проверката на Национална агенция за приходите в Лукойл. Информация за нея липсва. Затова си разреших да задам няколко въпроса на финансовия министър:… “

***

Путин възвръща оценката „ Майка-героиня “, учредено при ръководството на Сталин през 1944 година

По силата на президентски декрет, публикуван в понеделник, „ на всяка майка, която е жител на Руската федерация и е родила и отгледала минимум 10 деца, ѝ се поставя еднократна финансова помощ от 1 млн. рубли “.

Условието е останалите 9 деца да са живи. Изключение ще бъде правено за майки, чиито деца са изчезнали или починали в отбрана на Родината или в следствие от осъществяването на военна работа или цивилен дълг.

Очаква се орденът „ Майка-героиня “ да бъде подложен измежду най-високите държавни оценки в страната, паралелно до „ Герой на Русия “ и „ Герой на труда “, отбелязва Нюзуик.

***

Военни на по този начин наречената Луганска национална република (про-руските сепаратисти) са отвлекли мъж, отишъл да прибере детето си от детска градина. 

„ Според данни на Стратегическото командване на въоръжените сили на Украйна в ЛНР е почнало всеобщо набиране на мъже, годни за военна работа. Така наречените управляващи имат право да влизат за инспекция в домовете на хората когато и да е “, добави УНИАН.

***

„ Той ме погледна в очите и сподели: „ Нямаме проекти да нахлуваме в Украйна “ “, споделя Уолъс.

Това демонстрира какъв брой лъжливи са руснаците, пишат създателите на материала.

Британският министър предизвестил сътрудника си, че в случай че Русия реши да нахлуе в Украйна, ще се сблъска с яростна опозиция, на което Шойгу дал отговор, че „ Русия и Украйна са една страна " и че " майка му е украинка ". Той, обаче, уверил, че не възнамеряват да стартират война.

В отговор на предизвестието на Уолъс за бъдещите наказания и вредите, която те могат да нанесат на страната, Шойгу уверил Уолъс, че " руснаците могат да страдат както никой различен " и добавил, че не могат повече да " търпят западната траектория на Украйна ".

***

Доста тиха рокада

***

Участието на Китай в взаимните учения не е обвързвано с актуалната интернационална и районна обстановка, се споделя в изказване на министерството.

Ученията са част от настоящото двустранно годишно съглашение за съдействие, съобщи още военното ведомство, представено от БНР.

***

След неочаквана инспекция на екипи от звеното за фискален надзор на Национална агенция за приходите беше затворена една от най-големите нощни заведения в центъра на курорта „ Слънчев бряг ”.

При направената контролна покупка от „ скришен клиент “ не му е била издадена касова записка, отговаряща на условията, което е станало причина за налагане на насилствената мярка „ запечатване на обект “, оповестява Нова тв.

Над 1100 са осъществените инспекции единствено по Южното Черноморие. Установени са 396 нарушавания, като най-чести са неиздаване на фискален бон и разлика в касовата наличност на комерсиалния обект.

***

Турция и Израел още веднъж ще изпратят свои посланици в двете страни, съобщи Чавушоглу.

„ Назначаването на посланици е една от стъпките за нормализиране на връзките. Такава позитивна стъпка пристигна от Израел вследствие на тези старания и Турция от своя страна също реши да назначи дипломат в Израел, в Тел Авив ", уточни той.

„ Ние започваме развой на взимане на решение кой ще бъде назначен ", добави той на конференция в Анкара.

***

" Нашите въоръжени сили не са почнали интервенция в Сирия ", това съобщи турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу пред малкия екран от страната си Хабер.

По-рано бе обявено, че в турски джамии наоколо до граничните региони прозвуча предизвестие: В близко време турската войска ще организира интервенция против терористичната организация Кюрдска работническа партия (ПКК). Моля, не напускайте домовете си.

Медийните изявления бяха опровергани и от представител на сирийските кюрди в Съединени американски щати. " Няма никакви военни дейности в Сирия. Ние считаме, че нито Вашингтон, нито Москва биха одобрили сходни дейности от страна на Анкара ", съобщи представителят на Сирийския демократически съвет Басем Саке, представен от ираската осведомителна организация Мехрр.

По думите му обаче през последно време въоръжените сили на Турция са засилили обстрелите против кюрдски селища.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР